2018-06-23 09:16:08• hírek • Bede Emőke

Hétfőn kezdődik az érettségi

Amint arról a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség beszámolt, vasárnap sorshúzással állítják össze az egyes vizsgaközpontokban felvigyázó bizottságokat.

Majd hétfőn az iskolák kapui újra megnyílnak a fiatalok előtt, ugyanis reggel a román nyelv és irodalom vizsgával elkezdődik a 2018-as érettségi újabb felvonása. Kedden az anyanyelvi tudásukról adhatnak írásban számot a diákok, szerdán a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, csütörtökön pedig a szaknak megfelelő opcionális tárgyból írnak majd vizsgadolgozatot.


Az első eredményekre július 4-ig kell majd várni, pontosabban szólva 12-ig minden vizsgaközpontban kifüggesztik a jegyeket, illetve közzéteszik azokat az interneten is. Aki elégedetlen a kapott osztályzatokkal, annak délután 4-ig lesz lehetősége benyújtani az óvásokat, ezek elbírálása után pedig 9-én hozzák nyilvánosságra a végső jegyeket.


Az idei év különlegessége, hogy a szóbeli vizsgák még februárban lezajlottak. A román, magyar és idegen nyelvű szóbelin kívül számítógépes ismeretekről is számot adtak a diákok, sajnos sok diáknak igencsak nagy fejtörést okozott a komputerkezelés. Alig egy hónappal később pedig a próbaérettségi következett.

 

A próbaérettségi célja, hogy felkészítse a tizenegyedikes és tizenkettedikes diákokat a közelgő megmérettetésre. Ilyenkor megtapasztalhatják, milyenek az érettségi vizsgakörülményei, miként kell megfelelően kitölteni a vizsgalapot, illetve hogyan lehet a rendelkezésükre álló néhány órát a legideálisabban beosztani. Szatmár megyében a legnagyobb gondot a matematika jelentette, a diákoknak akkor még a fele sem ért el átmenőt. Minden bizonnyal most nagyobb erőbefektetéssel állnak neki a diákok, hisz a most szerzett jegyeknek már nagy szerepe lesz a továbbiakban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: